Unit 3

  I. 将下列短语译成英语:

  1. 起床 ______ _____ 2. 在晚上 _____ _________

  3. 在白天期间 _______ _____ _____

  4. 喜欢做某事 ______ ____ ____ ___________

  5. 想要去做某事 ______ ___ ___ _________

  6. 来自 _______ ________ 7. 南非 ________ ________

  8. 每天 _________ ______

  9. 欢迎到…… __________ ____... 10. 看狮子 ______ _____ ________

  11. 吃草 ______ _________ 12. 她朋友 ______ __________

  13. 有点儿 _______ ____

  14. 保持安静 ____ ________ 15. 其他动物 _______ _________

  16. 和…..玩 ________ _______

  17. 让某人做某事 _____ __________ _____ ____________

  18. 喜欢海豚和企鹅 _____ _________ _____ _________

  19. 长颈鹿的脖子 _________ _____

  20. 大象的鼻子 __________ ______

  II. 写出下列短语的中文意思:

  1. match…with… ______________ 2. make conversations ___________

  3. use the words _____________ 4. language goals _____________

  5. describe animals ___________

  III. 根据句意和首字母提示补全单词:

  1. let’s see the p first.

  2. The lions are f South Africa.

  3. Why do you like k ?

  4. The g has a long neck.

  5. They are k of interesting.

  IV. 用所给单词的适当形式填空:

  1. Kim wants __________ (speak) English well.

  2. koalas like to eat _________ (leaf).

  3. He _________ (sleep) during the night.

  4. Is there any ______ (meat) on the table?

  5. This is ________ (Lisa) cat.

  选择填空:

  ( ) 1. Look ____ the dolphin. It’s very cute.

  A. at B. in C. of D. up

  ( ) 2. It’s ____ koala.

  A. very a nice B. very nice C. a very nice D. very nice a

  ( ) 3. The animal ____ China.

  A. is come from B. is from C. come from D. are from

  ( ) 4. He is late ____ his bike doesn’t work.

  A. but B. because C. and D. so

  ( ) 5. There are many ____ animals in the zoo.

  A. kind of B. a kind of C. kinds of D. a kind

  ( ) 6. ____ to the supermarket.

  A. Let’s B. welcome C. w hy D. where

  ( ) 7. —Do you like your teacher? —____.

  A. Yes, I am. B. Yes, I do. C. No, I am not. D. No, I doesn’t.

  ( ) 8. —____ do you like monkeys? —Because they are cute.

  A. What B. Who C. When D. Why

  ( ) 9. Please call me ____ 256-5896.

  A. at B. for C. on D. to

  ( ) 10. —Isn’t the student friendly?

  —____. He studies hard and is ready to help others.

  A. No, he is. B. No, she isn’t C. Yes, he is. D. No, she is.

  ( ) 11. Jack enjoys swimming, ____.

  A. also B. too C. either D. so

  ( ) 12. Many people like traveling ____ the holidays.

  A. for B. when C. on D. during

  ( ) 13. When spring comes, ____ come out.

  A. leaf B. leafs C. leaves D. a leaf

  ( ) 14. Don’t ____ the small cat.

  A. play B. play with C. to play D. to play with

  ( ) 15. Let me ____ you.

  A. help B. helps C. helping D. to help

  ( ) 16. Wei Hua is an ____ girl.

  A. eight years old B. eight-year-old C. eight-years-old D. eight year old

  ( ) 17. Why not ____ a rest?

  A. have B. has C. having D. had

  ( ) 18. Nancy wants ____ the zoo.

  A. to go B. to go to C. go to D. going to

  ( ) 19. What ____ animals do you like?

  A. another B. others C. other D. else

  ( ) 20. The girl is beautiful, ____ she’s a little shy.

  A. and B. / C. or D. but

  句型转换:

  1. I like the monkeys because they are interesting. (就划线部分提问)

  ______ ____ you like the lions?

  2. He likes lions. (就划线部分提问) _______ __________ ______ he like?

  3. I think koalas are cute. (改为否定句) I _______ _______ _________ _____ cute.

  4. There is an elephant in the zoo. (改为复数句子)

  _______ _____ ______ ____________ in th e zoo.

  5. He likes elephants. (改为一般疑问句并作否定回答)

  ______ ____ _______ ___________? ____, ____ ________.

  6. Please be quiet. (改为否定句) _______ ____ _______, _________.

  7. Isn’t he cute? (做否定回答) ____, _____ ________.

  8. My father sleeps 8 hours every night. (就划线部分提问)

  _____ _______ ______ ______ father _______ every night?

  9. Lions are kind of cute. (改为同义句) Lions are ____ _______ cute.

  10. The tiger likes to eat meat. (改为否定句) The tiger ________ ______ to eat meat.

  从方框中选择最佳词语补全对话:(有两项是多余的)

  A. koalas B. do C. does D. very E. from

  F. China G. because H. A ustralia

  A: Does your sister like (1) ?

  B: Yes, she (2) .

  A: Why?

  B: (3) they are (4) smart.

  A: Where are they (5) ?

  B: They are from (6) .

  从方框中选择合适当的句子补全对话:

  A. Because they are very friendly.

  B: Me, too.

  C. Dolphins.

  D. What else do you like?

  E. China.

  A: What’s your favorite animal?

  B: (1)

  A: Why do you like them?

  B: (2) And they often help us in the water.

  A: (3)

  B: I like pandas, too.

  A: (4) But do you know where pandas are from?

  B: (5) I think.

  根据中文意思完成句子:

  1. 我们对那个新学生很友好。 We ______ very _________ ___ t he new student.

  2. 迈克有一只难看的小狗。 Mike ______ ____ _______ dog.

  3. 他还喜欢其他的什么动物呢? What _______ _________ ______ he like?

  4. 狮子来自南非。 _______ come from ________ _________.

  5. 桌子上有一些肉。 There _____ some _______ on the table.

  6. 因为我累了,所以我想去睡觉了。 _________ I am _______, I want ____ _________.

  7. 这个城市里有很多动物园。 There are _______ ______ in the _______.

  8. 不要害羞。 _______ ____ ______.

  9. 拉里每天睡觉休息20个小时。Larry ________ and ______ twenty _______ _______ _____.

  10. 当你看到一个饭馆的时候,向左转。______ you see a ___________, ______ ______.

  完形填空:

  It is a small factory (工厂). There is nowhere (没有地方) to 1 near it, so the workers take some food from their homes and eat it in the factory at 2 .

  3 of the workers always has fish sandwiches (三明治). Every day he takes one of them out of his

  4 , bites (咬) it and 5 throws (扔) all the sandwiches away.

  One day one of the workers 6 to him, “ But Bill, don’t you like fish sandwiches?”

  “ 7 ,” says Bill, “ I don’t like them.”

  “ Then why does your 8 make them for you everyday? There are lots of other nice things for sandwiches. Tell 9 and she will make other sandwiches.”

  “ It isn’t easy as that,” answers Bill. “ I don’t have a wife (妻子). I 10 sandwiches myself.”

  ( ) 1. A. play B. eat C. swim D. sing

  ( ) 2. A. night B. morning C. evening D. noon

  ( ) 3. A. One B. Two C. Three D. Four

  ( ) 4. A. home B. room C. bag D. house

  ( ) 5. A. then B. than C. so D. or

  ( ) 6. A. says B. tells C. speaks D. say

  ( ) 7. A. Yes B. No C. Certainly D. OK

  ( ) 8. A. mother B. wife C. father D. brother

  ( ) 9. A. her B. him C. them D. me

  ( ) 10. A. do B. ma ke C. eat D. have

  阅读理解: ( A )

  My name is Chen Lan. My home is in Gulangyu. Do you know it? It is in Xiamen. It is near the sea (海). Gulanyu is a small place, but it is very nice and clean. There are no cars, no bus es. People only walk. So it is very quiet.

  Our house is in the middle of Gulanyu. Behind our house there is a big old tree. My grandfather tells me that the tree is very, very old. There are many birds in the tree. We call it a “bird tree”. Our house is near the sea. The sea is big and blue. There are a lot of fish in the sea. After school, I go there and catch (捉) fish with my friends. It is very interesting. I like fish and I like catching fish.

  ( ) 1. Chen Lan is from ____.

  A. Jiangsu B. Zhejiang C. Hunan D. Xiamen

  ( ) 2. What is not in this passage ( 短文)?

  A. The cars and buses. B. The fish. C. Her parents D. Her friends.

  ( ) 3. What is behind our house?

  A. a river B. a sea C. an old tree D. fish

  ( ) 4. How is the sea?

  A. small B. big C. blue D. B and C

  ( ) 5. Why do they call the tree a “bird tree”?

  A. Because it is like a bird. B. Because it is very old.

  C. Because there are many birds in it. D. Because they like it.

  ( B )

  Jim is an American. He is now living (居住) in China. He gets up at about half past six and has breakfast at seven o’clock. After breakfast, he says goodbye to his parents and leaves home at half past seven. He usually goes to school on foot. He gets there at five minutes to eight. He has his first class at eight .

  Morning classes are over at ten past twelve and he has lunch five minutes later, at about a quarter past twelve. After lunch he plays with his friends.

  Afternoon classes begin at half past one. Usuall y there are two lessons in the afternoon. They finish at half past three. Usually he plays games or other things at school, and he gets home at about a quarter past five. He has supper at six and then does his homework a nd then watches TV. He goes to bed at about half past ten.

  ( ) 1. Where was Jim born?

  A. In America. B. In England. C. In China. D. In Beijing.

  ( ) 2. He has breakfast ____.

  A. at half past six B. at seven o’clock

  C. at half past seven D. at five minute to eight

  ( ) 3. Jim is ____.

  A. an English teacher B. a doctor C. a c leaner D. a student

  ( ) 4. How does he go to school?

  A. By bus. B. By bike. C. On foot. D. By train.

  ( ) 5. He goes to bed at ____ in the evening.

  A. 9:00 B. 10:00 C. 10:30 D. 11:302010

  参考答案

  I. 将下列短语译成英语:

  1. get up 2. at night 3. during the day 4. like to do something 5. want to do something

  6. come from 7. South Africa 8. every day 9. welcome to… 10. see the lions

  11. eat grass 12. her friend 13. kind of 14. be quiet 15. other animals

  16. play wit h 17. let somebody do something 18. like dolphins an d penguins

  19. giraffe’s neck 20. elephant’s nose

  II. 写出下列短语的中文意思:

  1. 把……和……配对(连线) 2. 编对话 3. 使用这些单词 4. 语言目标

  5. 描述动物

  III. 根据句意和首字母提示补全单词:

  1. penguins / pandas 2. from 3. koalas 4. giraffe 5. kind

  IV. 用所给单词的适当形式填空:

  1. to speak 2. leaves 3. sleeps 4. meat 5. Lisa’s

  选择填空:

  1. A 2. C 3. B 4. B 5. C 6. B 7. B 8. D 9. A 10. C

  11. B 12. D 13. C 14. B 15. A 16. B 17. A 18. B 19. C 20. D

  句型转换:

  1. Why do 2. What animals does 3. don’t think koalas are 4. There are some elephants

  5. Does he like elephants, No, he doesn’t 6. Don’t be quiet please 7. N o, he isn’t

  8. How long does your, sleep 9. a little 10. doesn’t like

  从方框中选择最佳词语补全对话:(有两项是多余的)

  1. A 2. C 3. G 4. D 5. E 6. H

  从方框中选择 合适当的句子补全对话:

  1. C 2. A 3. D 4. B 5. E

  根据中文意思完成句子:

  1. are, friendly to 2. has an ugly 3. other animals does 4. Lions, South Africa

  5. is, meat 6. Because, tired, to sleep 7. many zoos, city 8. Don’t be shy

  9. sleeps, rests / relaxes, hours every day 10. When, restaurant turn left

  完形填空:

  1. B 2. D 3. A 4. C 5. A 6. A 7. B 8. B 9. A 10. B

  阅读理解:

  ( A ) 1. D 2. C 3. C 4. D 5. C

  ( B ) 1. A 2. B 3. D 4. C 5. C